Avocadotræ 1.0

Jeg er lidt af en planteelsker, hvis jeg selv skal sige det. Min plantesamling vokser, også bogstavelig talt, på trods af at pladsen er ved at slippe op . Jeg må vise jer min samling en anden gang – for her handler det om avocadotræer! 

For nyligt har jeg kastet mig ud i projekt “gro et avocadotræ”, som jeg selvfølgelig håber lykkes for mig. Jeg har læst mig til, at det er en langsommelig og lidt svær proces, men samtidig kender jeg nogle stykker, for hvem det netop er lykkedes for. Af den årsag væbner jeg mig med tålmodighed, og jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at de små avocado-babyer begynder at spire.

Da jeg startede projektet, havde jeg egentlig ikke forberedt mig så meget, hvorfor jeg allerede har begået nogle fejl. MEN! Hvis du også vil give dig i kast med at dyrke et avocadotræ kommer her en vejledning til, hvordan du skal gøre, og hvad du skal være opmærksom på .

SÅDAN GØR DU

  • Køb en stor spisemoden avocado i et supermarked, des større sten, jo bedre
  • Del forsigtigt avocadoen i to halvdele med en skarp kniv, uden at skære for hårdt i stenen
  • Du skal kun bruge stenen, så det grønne kød, kan du jo lave en lækker guacamole ud af – jeg har en super god opskrift, som jeg snart vil dele med jer
  • Rens stenen under rindende vand og pil forsigtigt den yderste skal/hinde af. Du vil kunne se en revne i stenen, og det er herfra den vil skyde
  • Indentificér top og bund på stenen. Den er æggeformet og den brede ende (som også har en “dut”) skal vende nedad. Her vil stenen skyde rod fra
  • Pres tre-fire tandstikker i stenen, så den kan ligge hen over et glas. Sørg for ikke at stikke dem ind så du ikke rammer revnen
  • Fyld glasset med vand og skift det et par gange om ugen
  • Stil glasset et solrigt sted
  • VENT! – der går op til 4 uger før den vil skyde rod

FORTSÆTTELSE FØLGER…

 

Lad mig endelig høre, hvis I også er med på projektet! 

1 thought on “Avocadotræ 1.0

Kommenter