Bridgewalking Lillebælt

I onsdags var vi på Bridgewalking Lillebælt med mine forældre og søstre. En oplevelse der gav fantastisk udsigt, sug i maven og en anelse rysten i bukserne.

Turen varede samlet to timer inkl. omklædning, sikkerhedsinstruktion og guidet tur på Den Gamle Lillebæltsbro. Omklædningen bestod af at iføre sig en engangsheldragt og seletøj til opkobling i sikkerhedssystemet på broen. Dragten var først og fremmest tiltænkt for ikke at forstyrre trafikken på broen under Bridgewalking, da farven mere eller mindre går i ét med broens farve, men selvfølgelig var den også praktisk i forhold til at beskytte ens tøj mod snavs og lignende på turen. På seletøjet sad en walkie talkie med øreprop, som vi benyttede på turen, hvor den dygtige guide fortalte historie om broen, området, arkitekturen og naturen omkring Lillebælt.

IMG_20170726_181245

Efter omklædning og sikkerhedsinstruktion gik vi hen mod broen. Da det af sikkerhedsmæssige årsager ikke er tilladt at medbringe løse genstande, såsom pung, nøgler, tasker, mobiltelefoner mm., på broen, var det ikke muligt at tage billeder under Bridgewalking. Dog var guiden udstyret med en nødtelefon, som hun brugte til at tage billeder med undervejs.

Gruppebillede - alle

Den Gamle Lillebæltsbro er en såkaldt gitterdragerbro og blev bygget i årene 1926-1935 med indvigelse 14. maj 1935. Broen er 1.178 meter lang, 20,5 meter bred og vejer 305.000 tons. Ståloverbygningen, som vi gik på, er 825 meter lang og er sammensat af over 2 millioner nitter.

Som man kan ane i baggrunden på billedet herover, gik vi til at starte med op ad et trappetårn, for at komme op i højden. Her blev vi via en kugle for enden af den røde snor i seletøjet koblet til et sikkerhedssystem betående af en skinne, hvor kuglen gled gennem på hele turen.

Det højeste punkt på broen ligger 60 meter over vandoverfladen og 20 meter over jernbaneskinnerne og vejen, og her kan man virkelig tale om, at der er langt ned. Pyyh – men sikke en udsigt der var deroppe, virkelig flot. Flere gange mærkede vi rystelserne i broen, når togene passerede broen – så rystede det altså lidt ekstra i bukserne!! Undervejs på turen gjorde vi flere stop, hvor der dels var mulighed for at høre guiden fortælle, men der var i allerhøjeste grad også mulighed for at nyde udsigten fuldt ud!.

2017-07-26 17.59.59

Lige som vi skulle til at gå ned fra broen spottede vi et marsvin der lige skulle op og lufte rygfinnen 🙂

Det var en god tur og vi var alle seks super seje – og vi kan nu sætte flueben ved Bridgewalking!

Aftensmaden blev nydt på Café Razz i Middelfart – lige ned til vandet, hvor jeg nok fik den største laksesandwich nogensinde.
Flot udsigt til både Den Nye Lillebæltsbro og Den Gamle Lillebæltsbro!

IMG_1774

IMG_1773

IMG_1775

Kommenter