Broccolisalat

Broccolisalat er en af mine yndlingssalater, og den supplerer de fleste retter godt.

Der er mange måder at lave broccolisalat på. Ingredienserne kan variere, og der er delte meninger, om broccolien skal blancheres eller ej.

Her får du mit bud på salaten samt tips til, hvordan du kan variere den 🙂


TIL 2-4 PERSONER

1 broccolihoved á 350 g
1/2 løg  (eller rødløg)
3 spsk. rosiner (eller tranebær)
4 spsk. solsikkekerner (eller andre kerner)
1 pakke bacon
4-5 spsk. creme fraiche (eller skyr/mayonnaise)





SÅDAN GØR DU

  • Klip bacon i mindre stykker og steg det sprødt
  • Skyl broccoli og stær den i små buketter*
  • Hak løg fint og kom det i en skål med broccoli, solsikkekerner, rosiner og stegt bacon
  • Tilsæt creme fraishe og bland det hele sammen til creme fraichen er godt fordelt

*TIP: Hvis du ikke er så glad for rå broccoli, kan du med fordel hælde 1-2 liter kogende vand over broccolibuketterne gennem et dørslag.

 

 


TIPS TIL VARIATION

Alm. løg kan erstattes med rødløg, som jeg plejer at bruge
Rosiner kan erstattes med tørrede tranebær
Solsikkekerner kan erstattes med andre kerner
Creme fraiche kan erstattes med skyr eller mayonnaise på glas, som jeg også bruger ind i mellem

Desuden kan du lave broccolisalaten med granatæblekerner eller æbletern, som også smager rigtig lækkert 😉

VELBEKOMME!

Kommenter