Brownie

LÆKKER – LÆKKER – LÆKKER


6-8 PERSONER

100 g smør
2 æg
3 dl rørsukker
1 1/2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 1/2 tsk. vaniljepulver
1 knivspids fint salt
250 g chokolade





SÅDAN GØR DU

  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Hak chokoladen i mindre stykker på ca. 5×5 mm*
  • Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt
  • Bland mel, kakao, salt og vanilje sammen i en skål
  • Sigt tørblandingen i ægge-/sukkermassen og rør rundt
  • Tilsæt det afkølede smeltede smør og rør til massen er homogen
  • Bland hakket chokolade i og rør til stykkerne er jævnt fordelt i dejen
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir** og smør siderne godt
  • Hæld dejen i springformen. Du behøver ikke fordele dejen ud til kanterne, det skal den nok selv klare.
  • Bag brownien ved 175 grader i 25-30 min. Pas endelig på den ikke får for meget. Du kan tjekke om kagen er færdig med en strikkepind eller lignende

* TIP! Det kan være en fordel at bruge en savtakket kniv, da den bedre kan holde på chokoladen, når du hakker.

** TIP! Husk at lukke luften ud mellem bunden i springformen og bagepapiret, jeg har erfaret, at resultatet bliver bedre.


TILBEHØR

Pynt den afkølede brownie med chokoladespåner af hvid chokolade og nyd den med en god vaniljeis

VELBEKOMME!

Kommenter