Citron-cheesecake

En særdeles lækker cheesecake, der har en frisk og syrlig smag. Citron og Bastognekiks går overraskende godt sammen i denne her kage!

Bund

  • 260 g Bastogne-kiks
  • 75 g smør

Cheesecake-masse

  • 400 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 3 økologiske citroner (skal og saft herfra)
  • 5 blade husblas
  • 1 tsk. vaniljepasta (kan erstattes med korn fra 1 vaniljestang)
  • 1/2 liter piskefløde

Citrongele

  • Saft fra 4 citroner
  • 3 blade husblas
  • Evt. gul konditorfarve

SÅDAN GØR DU

Bund

  1. Blend kiks helt fint i en minihakker.
  2. Smelt smørret og bland det sammen med de fintblendede kiks i en skål.
  3. Beklæd bunden af en springform (Ø ca. 25cm) med bagepapir, og rul konditorfolie langs kanten for at få en flot skarp kant på din cheesecake.
  4. Pres kiksemassen ud i springformen med en ske og stil den i køleskab i 30 min.

IMG_9423

Cheesecake-masse

  1. Læg husblas i blød i iskoldt vand. Husk at lægge arkene i ét ad gangen.
  2. Riv skallen af citronerne på et rivejern.
  3. Pisk flødeost, flormelis, vaniljepasta og citronskal til en ensartet masse med en håndmixer.
  4. Pres citronerne og kom saften i en kasserolle. Når citronsaften er varmet godt op (det skal ikke koge), slukkes for varmen og husblassen vrides for vand og kommes i. Rør det husblassen er smeltet. Hæld saften i en ny beholder og sæt den i køleskab.
  5. Pisk fløden til let skum. Det er vigtigt, at den ikke piskes for hårdt!
  6. Bland forsigtigt den letafkølede citronsaft sammen med flødeostemassen. Tilsæt herefter flødeskummet lidt ad gangen og vend forsigtgt til cheesecake-massen er helt ensartet.
  7. Fordel cheesecake-massen på den afkølede kiksebund. Sørg for at gøre laget så jævnt som muligt, så gelelaget kan blive nogenlunde lige tykt over det hele. Stil cheesecaken i fryseren i 30-45 min.

IMG_9429

Citrongele

  • Læg husblas i blød i iskoldt vand. Husk at lægge arkene i ét ad gangen.
  • Pres citronerne og sigt saften i en kasserolle. Tilsæt konditorfarve, hvis du har lyst. Kom lidt i ad gangen, rør rundt og vurdér løbende, om du synes farven passer.
  • Når citronsaften er varmet godt op (det skal ikke koge), slukkes for varmen og husblassen vrides for vand og kommes i.
  • Lad nu saften afkøle til 35 grader. Dette er vigtigt for at undgå sammenblanding af citrongele og cheesecakemasse.
  • Når saften er afkølet til 35 grader, hældes saften forsigtigt over cheesecaken over en ske. På den måde bliver hældestrålen ikke så skarp og hård, hvilket giver et flot resultat.
  • Stil cheesecaken i køleskab i min. 4 timer – gerne natten over.

IMG_9431

IMG_9435

IMG_9439

IMG_9454

Velbekomme!

Kommenter