Countdown – halvmarathon

Om lidt over en måned går det løs – jeg skal løbe mit første halvmarathon!
Det er Bestseller Aarhus City Halvmarathon, som løber af stablen søndag d. 11. juni, jeg skal deltage i.

Jeg glæder mig, mest af alt til det er overstået, men jeg glæder mig også til at opleve stemningen, selve løbet og at min familie kommer og hepper på mig. Jeg er SÅ spændt på, hvordan det kommer til at gå!

Jeg har de seneste uger fulgt et træningsprogram, som er udarbejdet af Newline, der er Aarhus Motions officielle tøjsponsor. Programmet forudsætter, at man kan løbe i 30 min eller 5 km, og tager højde for dels, at få nogle kilometer i benene, men også at træne i intervaller, så man bliver så godt som muligt forberedt til halvmarathon.

Jeg forventer at komme i mål inden for tidsintervallet 2:10-2:20, hvilket jeg føler er et realistisk mål. Jeg løber ca. 5.40/km, men jeg forventer ikke, at jeg kan holde dét tempo hele vejen.

Motivationen de sidste to uger har slet ikke været der, og jeg har slet ikke fået løbetrænet nok. Jeg har ikke rigtig haft hverken lyst eller overskud til det. Heldigvis kom jeg ud på en knapt 9 km løbetur i går, og det var virkelig rart. Vejret var virkelig lækkert, og det motiverede i den grad. Jeg løber for det meste langs Strandvejen, i Marselisborgskoven og/eller i Mindeparken – der er så fin natur og næsten ingen lyskryds, som der ellers er en del af inde i byen.
Se lige! Bøgen er sprunget ud – nu er det sørme forår.

Da jeg kom hjem, satte jeg mig i haven for at puste ud, og nyde solen. Jeg bliver altid rød i hovedet, når jeg løber – og der går ofte flere timer, før mit ansigt er normaltfarvet igen. Men altså.. det er vel bare et tegn på at jeg har været aktiv, og det har været hårdt?!

 

 
Kommenter