Eksamenstid #1

I fredags gik jeg på læseferie, og endnu en eksamensperiode venter forude. Jeg skal op til tre eksamener – én mundtlig og to skriftlige – og når jeg er færdig med dem, har jeg i alt været til 19 (!!!) eksamener på to år. Tænk at jeg allerede har læst i to år – jeg føler mig en andelse gammel, når jeg synes tiden går så hurtigt..

Min uddannelse har indtil nu bestået af “kvarterer” (et halvt semester), dvs. jeg har haft eksamensperiode fire gange om året, hvilket også forklarer det høje antal eksamener. Fra og med det nye studieår overgår studiet til semesterstruktur, hvilket betyder, at der for fremtiden kun vil være to eksamensperioder om året. Det betyder også, at en del kurser (fag) bliver ændret, nogle slået sammen og helt nye oprettes. Jeg og min årgang kommer derfor på en særlig overgangsordning, hvilket betyder, at vi kan færdiggøre vores bachelor på nogenlunde samme vis, som det hele tiden har været planlagt. Alligevel er der lidt ændringer, som gør, at vores kurser ligger lidt anderledes, end de ville have gjort med den gamle struktur. Men! Jeg er optimistisk, og jeg tror på, at det nok skal blive godt. Lige nu er fokus alligevel et helt andet sted, nemlig læsning…

Mine eksamener ligger således:

13/6 – Avl og evolution
20/6 – Fødevarers kvalitetsegenskaber og forarbejdning
26/7 – Anvendt statistik

… og nå ja, så har jeg da lige et halvmaraton, der skal løbes d. 11/6 . Det er derfor vigtig, at jeg både får prioriteret at læse, løbe, spise ordentligt og drikke godt med væske i næste uge. Jeg ved, fra erfaring, at eksamensperioderne er hårde og sukkertrangen er stor, men indtil jeg har gennemført løbet, må jeg holde mig fra for mange søde sager .

Når nu jeg sidder hjemme og læser, må det jo gerne være lidt hyggeligt og dejligt. I morges lavede jeg en lækker smoothie bowl til morgenmad, som smagte rigtig skønt og friskt.

Det har været et super hårdt semester med utrolig meget læsestof (..som jeg ikke har nået at læse alt af). Der er af den årsag uoverskuelige mængder læsestof der skal organiseres – og læses.

Jeg er sikker på, jeg nok skal komme ud på den anden side i god behold, sådan har det da været de andre gange. Forskellen er bare, at jeg har  S O M M E R F E R I E  efter! Jeg glæder mig så vanvittig meget til at holde fri og nyde vejret, Aarhus og ikke hele tiden have dårlig samvittighed over at læsningen halter .

Nok for nu – jeg skal læse videre..

Glædelige 1. juni – første sommerdag – alle sammen og tak fordi I læser med .

1 thought on “Eksamenstid #1

  1. Bare klem på, for selv de dage hvor både helbred og humør halter har du formået at gennemføre læsning og løb. Vi tror på dig :0) KH mor & far

Kommenter