Fødselsdag, plantefest og store portioner

I mandags havde min far fødselsdag, og i den forbindelse besluttede min familie at tage et smut til Aarhus for at fejre dagen sammen med os.

Jeg havde kreeret en dejlig fødselsdagslagkage i dagens anledning, som vi nød at spise. Lagkagen bestod af chokoladebunde, vaniljecreme, friske jordbær og blåbær, karamelkugler, vaniljefudge og frisk mynte. Kagen blev selvfølgelig pyntet med fødselsdagsflag inden den kom på bordet!

Fødselsdaglagkage

Efter vi alle var godt tunge i maven af lagkage, tog vi en tur i Væksthusene, der ligger i Botanisk Have her i Aarhus. Der er gratis éntre, og er klart et besøg værd! Væksthusene er opdelt i fire klimazoner; tropehuset, middelhavshuset, bjergskovshuset og ørkenhuset, hvor der i alle zoner er mange flotte og spændende planter. Alle planter er nummereret, og de fleste er også navngivet – ellers er der mulighed for at indtaste plantens nummer i Science Museernes nye app “Useeum”, hvor der vil stå lidt information om planten.

Væksthusene

Efter en tur rundt i væksthusene købte vi lidt kaffe og is i caféen og gik en tur rundt i Botanisk Have.

Der er massere at se, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal derind igen senere på sommeren.

Botanisk Have

Botanisk Have

Efter en tur rundt i Botanisk Have tog vi hjem for at hygge og spille et brætspil, inden vi skulle videre på restaurant for at spise aftensmad. Vi spiste på “Pasha”, hvor man både kan få pizza, pasta, burger, steak og tyrkisk, så der er lidt for alles smag. Generelt var vi alle tilfredse med maden og blev godt mætte – store portioner!

Tak for en dejlig dag til min familie og HURRA og stort tillykke med fødselsdagen til min kære far! Og foto credit til min søster, som har taget billederne.

1 thought on “Fødselsdag, plantefest og store portioner

Kommenter