I går bestemte Anders menuen – lakselasagne. Vi er begge ret glade for laks, så lakselasagne var godtkendt! Lasagnen blev lige som den skulle være, lækker blød med et sprødt lag af ost på toppen .
Vi handlede ind i netto, som lige nu har 350 g røget laks til bare 35 kr. og friske lasagneplader til 5 kr – heja!
TIL 3-4 PERSONER
350 g røget laks
1 pk. friske lasagneplader
500 g frossen spinat
2 spsk vand
1/4 l piskefløde
200 g hytteost
1/2 citron – saft herfra
1 tsk. stødt muskatnød
Salt og peber
Revet ost
SÅDAN GØR DU
- Kom frossen spinat og vand i en gryde og lad det dampe til væsken er fordampet
- Tilsæt citronsaft, fløde, muskatnød, salt og peber, og lad det småsimre under omrøring i 10 min
- Tag gryden af varmen og bland derefter hytteost i spinatblandingen
- Byg lasagnen op med spinatblandingen i bunden, dernæst laks efterfulgt af lasagneplader. Afslut med spinatblandingen
- Bag lasagnen i 10 min ved 200 grader (varmluft)
- Fordel revet ost over lasagnen og færdigbag den i 15-20 min til osten er sprød og gylden
- Du kan med fordel lade lasagnen hvile 5-10 min før den spises
TILBEHØR
Næste gang jeg laver lakselasagne, vil jeg lynsteg et par grønne asparges på en pande, og servere dem til lasagnen – det tror jeg er super lækkert!
VELBEKOMME!