Laksetærte

EN TÆRTE, DER KAN NYDES BÅDE VARM OG KOLD


TIL EN TÆRTE

TÆRTEDEJ

100 g grahamsmel
50 g havregryn
En håndfuld hvedemel
3 spsk. olie
4 spsk. vand
1 spsk. skyr (neutral)
Salt

TÆRTEFYLD

250 g laksetern
300 g frossen spinat (optøet)
6-8 asparges
6 æg
4 spsk. vand
Saft fra 1/2 citron
Salt og peber





SÅDAN GØR DU

TÆRTEDEJ

  • Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål
  • Tilsæt olie, vand og skyr til melblandingen
  • Ælt dejen med fingrene – pas på den ikke bliver for tør
  • Smør en tærteform (ca. 30 cm i diameter)
  • Pres dejen ud i formen og prik huller i bunden med en gaffel
  • Bag dejen i ovnen ved 200 grader i 10-12 min.

TÆRTEFYLD

  • Vrid spinaten for væske, da tærten ellers vil blive for vandet*
  • Skær lakseternene i mindre stykker
  • Rens asparges og skær dem i stykker på ca. 3 cm
  • Slå æggene ud i en skål
  • Tilsæt vand, salt og peber
  • Pisk æggemassen sammen

OPBYGNING AF TÆRTE

  • Den forbagte tærte tages ud af ovnen
  • Læg først spinat på tærtebunden, derefter laks og asparges
  • Hæld æggemassen over tærtefyldet
  • Pres citronsaft over tærtefyldet
  • Drys med revet mozzarella
  • Kværn salt og peber over tærten
  • Bag tærten færdig ved 200 grader i 20-25 min.

*Når du skal vride spinaten fri for væske, kan du med fordel komme spinaten i en sigte og pressen væsken ud med en ske.


TILBEHØR

Serveres med en god salat eller nydes som den er.
Hvis du har rester, kan tærten nydes kold i madpakken næste dag.

VELBEKOMME!

Kommenter