Rabarbersaft med mynte og vanilje

Rabarbersaft minder mig om dansk sommer – selvfølgelig hånd i hånd med danske jordbær, nyopgravede kartofler og en masse andet 

Denne rabarbersaft er super skøn og sommerlig i smagen og kan klart anbefales! Den har en snert af mynte, som fungerer perfekt til rabarberne

TIL 1 L KONCENTRERET RABARBERSAFT

ca. 500 g rensede rabarber
to håndfulde mynteblade
200 g rørsukker
1 vaniljestang
1 liter vand


SÅDAN GØR DU

  • Skær rabarber i skiver á ca. 1 cm
  • Hak mynte
  • Halver vaniljestangen på det lange led og skrab kornene ud med en kniv. Fordel kornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
  • Kom rabarber, halvdelen af den hakkede mynte, vaniljesukker og sukker i en gryde og tilsæt vand
  • Kog saften i ca. 25 min
  • Hæld saften gennem en sigte, og pres med en ske rabarbermassen mod sigten, så saften presses ud
  • Lad saften køle af i skålen
  • Hæld saften på flaske sammen med resten af de hakkede mynteblade og lad den stå på køl i mindst et par timer – gerne natten over
  • Sigt myntebladene fra, når du hælder saften i glas
    (blandingsforhold 50/50, men kan også drikkes uden at blande med vand, hvis du kan lide den stærk)




Kommenter