Sommerdessert

Vi har kageordning på studiet og i den forbindelse var det i går min tur til at bidrage med noget sødt. Jeg valgte at gå all in på sommertema og lavede en super lækker kage/dessert.

TIL 6 PERSONER
100 g makroner
100 g Marabou Daim
1/4 l piskefløde
250 g creme fraiche
1/2 stang vanilje (kornene herfra)
1 spsk. flormelis
400 g jordbær
125 g blåbær




SÅDAN GØR DU

  • Knus makronerne med hænderne over i et fad (ca. 20×30 cm)
  • Hak chokoladen groft med en savtakket kniv og bland chokolade og makroner i fadet
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og fordel kornene i lidt flormelis
  • Pisk fløde, flormelis og vanilje til skålen netop kan vendes på hovedet uden flødeskummet falder ud
  • Vend forsigtigt creme fraiche og flødeskum sammen til en ensartet creme
  • Fordel cremen oven på makron/chokoladebunden og stil fadet på køl i min. to timer
  • Rens og skær bær, så de er klar til kagen/desserten skal serveres
  • Kom først bær på lige inden du serverer

 

 

  


TIP

Brug andre eller flere bær
Lav desserten som en trifli i et glas
Prøv med revne gulerødder i stedet for bær – det smager super godt

VELBEKOMME!

Kommenter