Sommerhus i Ebeltoft – part 1

I går aftes vendte vi hjem til vores 50 kvm i Aarhus efter en hyggelig uge i sommerhus i Ebeltoft med Anders’ familie.

Det har været en uge, hvor planlægning af aktiviteter og udflugter blev arrangeret fra dag til dag, hvilket egenlig fungerede godt. På den måde havde vi ikke et fast program og en stram tidsplan, der skulle overholdes. Det har egentligt passet os meget fint.

Ugen op til vi skulle af sted, lavede jeg en “What-to-do på Djursland” -liste, så vi havde en ide om, hvad vi kunne foretage os i ugens løb.

Søndag

Dagen efter vi ankom tog Anders og jeg forbi et kattehjem på Djursland, hvor vi var på udkig efter en ny killing, nu hvor vi mistede Sif for godt 1,5 måned siden (læs her). Heldigvis var der en lille sort hankilling, der lige så snart vi fik ham op i armene, begyndte at spinde og lægge sig tilrette. Dog var der også alligevel krudt i den lille spirrevip, hvorfor billederne herunder er lidt rystede. Vi har reserveret killingen og skal hente ham i starten af september, hvor han netop fylder 12 uger og er klar til at komme hjem til os.

Mandag

Mandag tog vi en tur på safari i Ree Park. Vejret var rigtig fint – let overskyet, men stadig varmt, og vi slap med et enkelt regnskyl.

Parken ligger i super lækre og pæne omgivelser, og dyrene har store arealer at boltre sig på, hvilket selvfølgelig er virkelig godt. Dog synes jeg alligevel, at det nogle steder var svært at se dyrene ordentligt på grund af arealstørrelsen. Heldigvis tilbyder parken (mod betaling) både togtur og tur med safaribil, hvor det er muligt, at komme tættere på dyrene. Vi tog selv en tur med toget, hvor vi fik set dyrene i Nordamerika-området. Her kom vi helt tæt på amerikanske bisoner, arktiske ulve, amerikanske sortbjørne, præriehunde og en enkelt elg.

Derudover så vi selvfølgelig en masse andre dyr på Ree Parks 125 hektar, som i alt rummer ca. 80 dyrearter fordelt på forskellige områder i parken; Afrika, Sydamerika, Nordamerika, Madagaskar, abeøerne og Asien.

Antiloper

IMG_1825

IMG_1841

Tirsdag

Tirsdag tog vi en tur til Nationalpark Mols Bjerge ved Molslaboratoriet for at gå en tur i de super flotte omgivelser. I nationalparken er der afmærkede gåruter, og det er også muligt at cykle og ride i området. Nationalparken bliver brugt til blandt andet naturpleje fra kvæg og heste, og Molslaboratoriet benytter blandt andet området til feltarbejde.

IMG_9267

IMG_9244

Fortsættelse følger…

1 thought on “Sommerhus i Ebeltoft – part 1

Kommenter