Spidskålssalat med asparges og mandler

Kål – Kål – Kål

Jeg elsker kål, og jeg synes især spidskål er lækkert – det er nemlig lidt mildere i smagen end hvidkål, hvilket er super godt, hvis man ikke bryder sig så meget om kålsmagen . Desuden har spidskål også en størrelse, der er virkelig praktisk, når man kun er to personer – vi ville aldrig komme igennem et hvidkålshoved, medmindre vi levede af det morgen, middag og aften i flere dage .


TIL 2 PERSONER

1/2 spidskål
6 asparges
2 spsk. olie
1 spsk. honning
1 citron – saft og evt. skal herfra (usprøjtet)
1 håndfuld mandler
Salt og peber





SÅDAN GØR DU

  • Snit spidskål fint og skær asparges i strimler af ca. 5 cm
  • Bland olie, honning, citronsaft og salt og peber (jeg brugte 5 omdrejninger på kværn)
  • Bland spidskål og asparges med dressingen i en skål og lad det stå i køleskabet i ca. 30 min
  • Hak mandlerne groft og drys dem ud over kålsalaten efter den har stået på køl
  • Hvis du bruger en ustrøjtet citron, kan du rive skallen ud over salaten

VELBEKOMME!

Kommenter